Nous trens linia Lleida La Pobla de Segur

Nous Trens de la línia LLeida-La Pobla de Segur

Nous trens linia Lleida La Pobla de Segur

Nous Trens de la línia LLeida-La Pobla de Segur

Estem molt contents d’aquesta nova incorporació que sobre tot soposa un salt important per les comunicacions personals nou mitja de transport entre els pobles al nord de Lleida i fins arribar a Sort.

Des del punt de vista del Turisme als Pirineus de Lleida també suposa una via directe que sens dubte motivarà tant als veins de Lleida com als de altres pobles i capitals de la resta de l’estat que tindràn més fàcil l’accès al Pallars Jussà i Sobirà.

Pirineu Emoció ha estat convidat pel Departament de Terriori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a l’acte d’Inauguració que es fará aquest Diumenge 24 de Juliol a les 10:45(am) a l’Estació de Tren de La Pobla de Segur. Moltes Gràcies.

TURISTREN DELS LLACS. Nous Paquets Turístics amb Tren al Pirineu de Lleida

Turistren dels llacs - Pirineu EmocioPirineu Emoció treurà en breu nous paquets turístics dintre del Nou Programa Turistren dels Llacs, adaptats als horaris dels nous trens de Lleida-La Pobla de Segur, la cual cosa suposa un gran salt en l’accès als Pirineus a través d’un dels mitjans de transport que més respecta el medi ambient.

HORARIS TREN LLEIDA-LA POBLA – FGC

Descarregui aquí els horaris del Tren Lleida-La Pobla de Segur FGC.

Horaris Tren LLeida-La Pobla FGC

 

 

“Els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur entraran en funcionament el proper dilluns dia 25 de juliol. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha rebut aquest dimarts al migdia el vistiplau de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària perquè els nous trens pugin circular per l’1,9 quilòmetres de via per entrar a l’estació de Lleida i que formen part de la xarxa bàsica d’interès general propietat de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). La posada en marxa del nou servei estava aturada des del passat 27 d’abril.

Els nous trens, operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), permetran millorar les connexions amb transport públic en el corredor entre Lleida i la Pobla de Segur, tant pel que fa al temps del trajecte com pel nombre de freqüències de pas. Així, gairebé es triplica l’oferta ferroviària actual, cobrint tota la franja horària, entre les 5.25 hores i les 22.30 hores.

Es passarà de 2 a 8 viatges entre Lleida i la Pobla, i de 4 a 10 fins a Balaguer. Els nous trens, que assoleixen velocitats comercials més competitives, permetran reduir el temps del trajecte entre Lleida i la Pobla en uns 15 minuts.

52 expedicions diàries en total

Entre Lleida i Balaguer (Noguera), l’oferta ferroviària passarà de les 4 expedicions per sentit actuals a les 10, entre les 5:25h i les 22:25h (divendres fins a les 22:55h). Sumant les comunicacions en autobús, les dues ciutats estaran connectades amb transport públic amb 52 expedicions diàries, 27 d’anada i 25 de tornada.

Els dissabtes, s’oferiran nou expedicions per sentit, sis més que ara, entre les 6:20h i les 22:10h. Els diumenges, els viatgers disposaran de nou trens d’anada i 10 de tornada, entre les 6:20h i les 22:25h, enfront dels tres per sentit que hi ha actualment.

Coordinació amb bus i AVANT

S’oferiran serveis d’autobús de dilluns a diumenge, per facilitar les connexions amb transport públic des de València i Esterri d’Àneu, passant per Llavorsí, Rialp, Sort, i Gerri de la Sal, entre d’altres poblacions.

L’oferta de transport públic en aquest corredor queda reforçada amb serveis d’autobús que serviran per cobrir les franges amb menys demanda de mobilitat. D’aquesta manera, es facilita l’accessibilitat a altres poblacions i la intermodalitat. A més, els horaris estan dissenyats d’acord amb les sortides i arribades del tren convencional, l’AVE i Avant entre Lleida i Barcelona, i entre Lleida i Madrid, per optimitzar i ajustar l’oferta a les necessitats de mobilitat.

Unificació del preu del tren i bus i rebaixa de tarifes

En el tram entre Lleida i Àger, els serveis de tren i de bus formen part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità de Lleida i, per tant, resulten d’aplicació el conjunt de títols del sistema integrat.

Per a la resta de recorreguts, i amb la finalitat de racionalitzar les tarifes, a partir del 25 de juliol s’unificarà el preu del transport per al tren i el bus. Així, el bitllet senzill i l’abonament de 10 viatges per als dos modes de transport tindran el mateix cost, de manera que s’avança en l’equiparació necessària per a la futura integració tarifaria del corredor.

La racionalització de tarifes comportarà també un estalvi econòmic per a l’usuari, atès que el preu de referència escollit ha estat el més baix. Concretament, els viatgers del Pallars Jussà seran els més beneficiats, amb rebaixes del 37% de l’import.”

Font: article de Pallarsdigital.cat

EL PODEM AJUDAR a Viure les nostres Muntanyes


, , ,