IMG_9020

Marques de Pastor guanya el premi de «Turisme Responsable» de la Generalitat

L’Associació Marques de Pastor ha guanyat els Guardons del Turisme de Catalunya 2018 en la categoria de Turisme Responsable. Amb aquests guardons la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. L’associació pallaresa ha agraït la “implicació de privats, administracions, locals i visitants” per aconseguir aquest reconeixement.

Durant l’acte de lliurament de premis, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, el president del Govern, Quim Torra, ha felicitat als distingits, que “són un exemple de l’esforç i l’aposta pel turisme, tant del sector públic com del sector privat”, i ha afegit que “representen el millor del turisme”.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha remarcat l’aposta per “un model de turisme que situï Catalunya com una destinació entre les millors de la Mediterrània per la seva oportunitat desestacionada, pel seu desplegament territorial en oferta de mar i muntanya, de cultura i lleure, d’esport i de tranquil·litat”, oferint “una diversificació de qualitat en propostes turístiques a mida”.

La responsable de Marques de Pastor recollint el guardó. Foto: Generalitat

Turisme sostenible al Pallars

L’Associació Marques de Pastor està formada per sis cases rurals i una agència de viatges que treballen conjuntament per crear productes turístics responsables al Pallars. D’entre els seus principals objectius, destaquen la recuperació del patrimoni històric i etnogràfic relacionat amb la vida dels pastors i pastores, la posada en valor dels antics camins que utilitzaven, el foment de les economies locals i la creació d’activitat econòmica i turística que fomenti el coneixement d’aquests valors.

L’any 2012 van crear la ruta del Cinquè Llac i enguany han iniciat el projecte Gratitud, per reforçar els vincles entre residents i visitants amb propostes de protecció de la natura i de recuperació de patrimoni. Fa dos setmanes la ruta ja va quedar finalista en uns prestigiosos premis internacionals, també de turisme sostenible.

La resta de projectes premiats han estat El Camí del Vi, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, com a Millor experiència turísticaLes botigues de la plaça Gran, de l’Ajuntament de Calaf, en Innovació en accions promocionals i comercialització, i la investigació d’Estela Mariné, pel Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic.

Un bon moment pel turisme

Els membres del Govern han aprofitat l’esdeveniment per fer un balanç de la situació del sector turístic. Torra ha posat en relleu els bons resultats del turisme a Catalunya i ha dit que avui “podem parlar de xifres excel·lents que ens fan estar orgullosos de la capacitat dinàmica i emprenedora dels catalans”. També ha anunciat que el Govern està a punt de presentar el nou Pla de màrqueting i el nou Pla estratègic de Catalunya, per dibuixar les línies del futur del turisme a Catalunya.