tren

El Tren dels Llacs – Nou èxit per la turisme de Lleida

“El Tren dels Llacs” de Lleida arrasa una nova temporada més.

El viatge entre Lleida i la Pobla de Segur al Tren dels Llacs, amb vagons de fusta dels anys cinquanta d’enormes finestrals, gestionat per FGC té cada vegada més demanda, l’ocupació ha arribat al 85% a l’abril, el mes tradicionalment més fluix en una temporada en què s’han incrementat les places un 25%.

Josep Mª Sabando Franch, cap del servei, assegura que són moltes les reserves que ja té el tren turístic, que aquest any pot transportar fins a 280 persones per trajecte. “Aquest primer cap de setmana de maig està complet i tenim algunes reserves fins i tot per dies d’octubre”, ha explicat a Europa Press. El viatge d’anada i tornada amb dues locomotores diesel, les anomenades Yeyes, comença a l’estació de Lleida, passa per Balaguer i voreja els embassaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Cellers i Sant Antoni.

Aquest març el tren va inaugurar la seva setena temporada, coincidint amb Setmana Santa. Com a principal novetat, aquest any El Tren dels Llacs incorpora un cinquè comboi de passatgers, a part de la cafeteria, amb l’objectiu d’incrementar les places que ofereix el servei de tren turístic. Farà 26 trajectes aquest 2015, amb una ocupació prevista del 98%, i es mantenen les tarifes de 2014 amb un preu mitjà de 20,50 euros. El tren surt de Lleida a les 10.30 hores i arriba a la Pobla de Segur a les 13:30 hores, i fa parada a Balaguer a les 10.55 hores, mentre que la tornada s’efectua a les 17:30 i arriba a Lleida a les 19.30 hores, ha informat aquest dimarts Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)

La complicitat del sector turístic del Pallars permet als viatgers organitzar excursions complementàries a la la Pobla de Segur o pobles veïns, com Salàs de Pallars, on poden visitar les botigues museu en què el temps es va parar en els anys seixanta.

El viatge en el tren històric és d’anada i tornada els dissabtes d’abril a octubre amb la interrupció en les setmanes més caloroses de juliol i agost, tot i que FGC dóna l’opció de tornar diumenge amb el tren regular de la línia. Famílies amb nens i grups de persones de cinquanta anys o més formen el grup més nombrós dels viatgers als quals el grup teatral ‘La Cremallera’ els amenitza el viatge amb humor i escenes d’antany.

El Tren dels Llacs té un cost de 200.000 euros que assumeixen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Àrea Territorial dela Mobilitat (ATM) de Lleida. Aquest servei no ha parat de créixer des de la seva posada en marxa fa set anys. L’atractiu del tren ha motivat que el territori hagi promocionat un seguit de paquets turístics que també inclouen activitats culturals o de naturalesa.

Font: La Vanguardia. 4 maig 2015

, , , , , , , , , , , , ,