fotoportada

Coneix els secrets més ben guardats dels italians!

En uns mesos marxem a La Toscana, i volem explicar-te tot allò dels italians que no et deixarà indiferent!

Itàlia és un país preciós en el que hi pots aprendre molt i gaudir de molts bon moments. La dita diu que a Itàlia tot s’hi val, això si, sempre hi quant la mamma doni el seu permís. Els italians s’estimen molt a ells mateixos, els hi encanten totes les variants de pasta que existeixen, els hi encanten els cotxes, la moda, i el futbol! ¿Perquè penseu que Itàlia té forma de bota? Una derrota nacional pot causar un traume nacional!

Itàlia és un país de contradiccions: és el país de l’Església Catòlica, però també de la màfia. Es un dels més euorpeus, però dels últims en haver implantat les directrius de la Unió Europea; té una de les enginyeries més avançades del  món, però a l’hora té una de les clavagueres més velles. és un país de gran benestar i d’extrema pobresa.

A Itàlia són molts habitants. Molts per al territori que ocupa Itàlia, i és per això, que un cop allà, aviat ete n’adonaràs d’una cosa: perquè se’t escolti, entre tantes veus, hauràs de fer una cosa: cridar. I si al teu voltant tots ho fan i no aconsegueixes fer-te entendre no et queda més que entrar en el meravellós món dels gestos: els italians no parlen amb les mans per gust, van aprendre a parlar amb les mans per supervivència! I després d’uns dies a Itàlia ho hauràs de fer tu també, si no seràs pràcticament invisible.

El sentit de l’estètica els italians el porten a l’ADN, i ho reflecteixen en tots els aspectes de la seva vida quotidiana. Aquest gust i sentit de l’estètica desborda per complet el de l’ètica. Estimen la bellesa i aquest seria el seu únic dogma. Un italià entra a un bar i demana al cambrer un bell cappuccino o  un ‘bel bicchiere d’acqua’. A l’espanyol mai se li acudiria demanar un «cafè bell», sinó un «bon cafè». És a dir, el que per a nosaltres és bo, per a l’italià és bell. Quan diem «és una bona persona», en italià es diria és «una bella persona», i en aquest concepte de «bella persona» ja hi entra tot: la bellesa externa i de forma especial la interna. L’italià és possibilista, ambigu, conciliador i cínic. No casen amb l’italià el dogmatisme, ni la intransigència ni el nacionalisme. Itàlia és el país de la diplomàcia, amb la qual tot és possible i negociable, i es busca que no siguin definitius el sí o el no. Hi ha d’haver possibilitats infinites per a tothom. Per això a Itàlia hi ha més partits polítics que en cap altre país europeu.

‘Scusa?!?!?!’ Si no vols perdre un amic italià, mai posis en dubte la qualitat i varietat del menjar italià. A més de comptar amb molt bons ingredients i una gran varietat de receptes, has de saber que hi ha certes normes quan es tracta de menjar a Itàlia: ni pinya a la pizza, ni formatge en el peix, ni ketchup al prosciutto. I s’ha de vigilar també amb el cafè! Cal prendre’l d’acord a les costums establertes. Per exemple, els cappuccinos? Només als matins i mai després de dinar. Per fer-vos veure el nivell de bogeria a què han arribat: un italià mai ha sentit parlar d'”un latte”, “un mocha” o “un frapuccino”! El cafè es pren sol, perquè per ells, tenen el millor cafè que es pot prendre!

Doncs, tot això i molt més és que veurem a iatàlia, però sobretot la bellesa artística de les escultures, els edificis i les obres d’art que tenen! A més, dels diferents paisatge meditarranis que us encantaran! Us animeu a venir? En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre el viatge que hem preparat a La Toscana!